Är nästan där!

Undrar egentligen hur man (JAG) är funtad när man står och borstar tänderna och sover samtidigt, eller sover och sover men iaf halvsover eller något...
Hände mig precis iaf.
Var ju vaken när jag började borsta, men sedan dök jag in i ngt slags slummer... började drömma ngn dröm eller ngt... typ sådär som när man ligger i sängen och är i insomningsläge och får konstiga tankar som man inte kan kontrollera riktigt (SYND att man inte kan filma tankarna/drömmarna...). Tänk att dessutom börja VINGLA... HIIIIT......och DIIIIIIT...... som vore man en gammal rostig dinosaur som supit sig redlös som inte fått till det på länge och står där med ihopbundna fotleder och försöker hålla balansen, men bara svajar hit och dit...
Och ändå ska man tvunget hålla tandborsten roterandes i mungipan... snacka om envis.

Vet inte hur det tillgick, men nu är jag här istället. Och faktiskt, känns det hyfsat rent i och kring munnen...
Men dax att skynda till beds nu, innan en ny heltokig dröm anländer mina sinnen och har ju varken tid eller råd att falla till golvs som en klubbad dinosaur...

Sovgott!

/Jeppe - som faller och faller och faller och faller oååååååh är nästan där... i min dröööööömvääärld...

GLÖM ALDRIG FADIME!!!

Hej medmänniskor!
Här kör vi igång en ny kategori - OH, HYLLADE KVINNA - som med mycket stor sannolikhet kommer att innehålla vad titeln lovar.
Egentligen borde premiären heta "MADONNA" (gammal kärlek rostar aldriginte) - av naturliga skäl, på något sätt...
MEN, jag är inte mer än människa och eftersom dag och år infinner sig i samspel med dagens moderna kalender och jag ändå hade tänkt skriva om Fadime (VIF) passar det sig att hylla hennes namn och budskap.
Därmed;

Idag är det 10 år sedan den unga, modiga, vackra kvinnan FADIME SAHINDAL brutalt sköts till döds av sin egen pappa.


FADIME SAHINDAL - VILA I FRID


Eftersom jag inte kände Fadime och heller inte träffat henne, får jag gå efter min känsla av hennes själ bara...
Jag anser att Fadime måste hyllas mycket för sitt MOD.
Jag är ju inte kvinna och jag kan aldrig sätta mig in i hennes situation, men man förstår ju en del...
Fadimes VÄLVILJA - och då även GODHET - måste hyllas och tas tillvara på.
Som framgår av hennes tal i riksdagen 2001 (och som gör det hela än mer sorgligt) ville hon genom sin berättelse hjälpa andra tjejer så att de inte skulle behöva uppleva det hon själv hade gjort dittills, att hennes situation inte skulle behöva upprepas, så att säga.

För att det Fadime började bygga upp, inte ska rasa helt, så är det väl upp till oss andra att föra hennes budskap vidare.
Här tolkar jag fritt;

KVINNAN ÄR
PRECIS LIKA MYCKET VÄRD SOM MANNEN!... om inte MER, kan jag som MAN nog tycka...
HEDERSKULTUR HÖR ABSOLUT INTE HEMMA I SVERIGE!!... och där kan jag ju tycka till igen - att accepterar man inte det, vad har man då här i landet att göra?...
...man flydde väl från krig/förtryck/etc... - varför ska man då utföra det själv!?!?!?... (och detta är ju en mkt bredare fråga, som jag nu inte ska beblanda med hyllningar...).

Egentligen tänkte jag även skriva en dikt till Fadimes minne, men blir inte nu.
Hade också funderingar på att damma av en dikt jag skrev i "Veckans vers" i Sydsvenskan för flera år sedan, men den stod icke att finna... en annan gång kanske...

Istället får ni delar av Fadimes tal i riksdagen, från 2001:
Läs gärna och googla och ta reda på mer om Fadime m.fl.
Visas även en del på TV nu i dagarna...

FADIME I RIKSDAGEN, 2001 (delar)

Hej, mitt namn är Fadime och jag är 25 år gammal. Jag har blivit inbjuden hit i dag för att berätta om mina erfarenheter av hur det kan vara att leva som utländsk tjej i Sverige, med dess lagar, seder och kultur. Hur svårt det är att balansera mellan familjens krav och förväntningar och det svenska samhället som står för helt andra värden och synsätt. 
...

När jag kom upp i tonåren ville mina föräldrar att jag skulle åka ner till Turkiet och gifta mig med någon av mina kusiner, precis som mina äldre systrar hade gjort. Jag vägrade att finna mig i detta. Jag kände mig alldeles för ung och omogen för ett sådant stort beslut. Dessutom ville jag själv få bestämma vilken man jag skulle dela mitt liv med.
... 

Deras uppfattning om svenskar och det svenska levnadssättet var att de var lösaktiga och att de varken hade kultur, moral eller etiska värderingar. Det enda de gjorde var att dricka, gå ut och dansa och ha fria sexvanor. Dessutom ansåg de att svenskar inte hade någon som helst respekt för familjelivet eftersom de skilde sig till höger och vänster.
...

Än i dag överlämnas det blodfläckade lakanet till brudens svärmor så att hon kan visa sin omgivning att de har fått en ärbar och ren kvinna. Eftersom familjen förstod att vi var ett par kunde de snabbt dra slutsatsen att jag inte längre hade kvar min oskuld.
... 

Männen i släkten började ringa och hota mig per telefon. De talade om för mig att jag aldrig skulle komma undan med det här. Min lillebror fick till uppgift att ta livet av mig. Varför just han blev utvald var naturligt, han var omyndig och riskerade inte att dra på sig något högre straff. Dessutom var det hans uppgift, som ende son i familjen, att se till att hans systrar höll sig inom kulturens ramar.
... 

Fallet Sara i Umeå var det mest omtalade. Hon var, liksom jag, en tjej från Mellanöstern. Hon ströps av sina kusiner för att hon ville leva sitt eget liv. Av samma anledning blev också en tjej från Stockholm knivskuren av sina släktingar. Jag valde att uppriktigt berätta om de förhållanden utländska tjejer var tvungna att leva under här i Sverige. Jag blev en röst och ett ansikte för de tjejer som levde under förtryck och som riskerade att bli utstötta eller dödade om de inte underkastade sig sina familjers vilja och levnadssätt.
... 

Min anmälan mot min far och min bror ledde slutligen till rättegång. Min far fälldes för olaga hot och min bror för olaga hot och misshandel. Direkt efter rättegången åkte jag med krossat hjärta tillbaka till Sundsvall. Tanken på att jag aldrig skulle få ha en relation med min familj smärtade mig. Och jag saknade min mor något så oerhört. Jag öns-kade inget högre än att få vara i hennes famn igen, men jag visste att det var en omöjlighet. Eftersom hennes uppgift som mor var att uppfostra mig till en lydig och fin flicka och detta hade misslyckats så fick hon skulden för det.
... 

Jag har valt att berätta min historia här för er i dag i förhoppning om att det kan hjälpa andra invandrartjejer, så att inte fler behöver gå igenom det jag har fått göra. Om alla drar sitt strå till stacken behöver sånt här inte upprepas. Oavsett vilken kulturell bakgrund man har bör det vara en självklarhet för varje ung kvinna att både få ha sin familj och det liv man önskar sig.

Men tyvärr är det ingen självklarhet för många tjejer. Och jag hoppas att ni inte vänder dem ryggen, att ni inte blundar för dem.

Tack för att ni lyssnade.

Fadime Sahindal
Tycker nog att politiker eller rättsväsende eller vad det än må vara, vände Fadime ryggen - en JÄTTEBLUNDER!
Efter de första fällande domarna borde väl hennes dömda familjemedlemmar utvisats ur landet, när de visat så tydligt (med fällande domar, dessutom!) vilken kvinnosyn de har.

VILA I FRID, FADIME!

/Jeppe - värd högst 50%Flytttrötttttt...

Jo, har hjälpt till med en flytt idag och sprungit ner från 6:e våningen ett antal ggr...
Attans, blev faktiskt smått rädd en gång när jag åkte upp.
Jag brukar ju vara säkerheten själv och checka att allt är OK och så, men av ngn anledning (stod väl och kollade mig i spegeln eller något...) såg jag inte efter att allt var INNE s.a.s...
Hissen rörde sig diskret uppåt och helt plötsligt hördes ett mystiskt ljud.
vaknade Jeppe och intog genast kombinerad försvars-/attack-position.
Jag förväntade mig något dreglande alien-monster i ögonvrån...
Efter ivrig ögon-rotation såg jag att det "bara" handlade om ett snöre som fastnat någonstans nere vid golv-dörr-vägg och snöret small nu mitt av efter att ha torterats i den hemska sträckbänken.
MEN, eftersom snöret kämpat emot hissens uppåtstigande, var det nu inte bara snöret som fastnat.
 
HISSEN var oxå fast... och i den JEPPE... och inte bara sådär fastnat, UTAN MELLAN två våningar...
PANIK - en snabb sekund... sedan LUGNT sunt-förnuft-tänk och trycka på 6:an igen, varvid hissen faktiskt började röra sig... HUUUUUU...AH!!!
Det jobbigaste var dock inte det psykiska traumat, utan mer fysiskt - att jag inte stod i någon vidare skön ställning - snarare TRÅNG - med en tjock madrass fastlimmad - som vore den en pilsk Sankt Bernhardshund - över rygg/axlar, med stjälkar och blad petandes i näsa och ansikte och med stols- och bordsben tryckandes i sidan... dessutom påsar i ena handen och stött-hjälp för tavlor med den andra... eller om det var tvärtom...?...
Nåväl, okej om man fastnar lixom, men då vill man ju kunna slå sig ner i någon fåtölj och läsa lite eller titta på konst eller något... absolut inte torteras i någon osund Turning-Torso-ställning!...
Nä, hädanefter ska det packas som om hissen vore ett komplett vardagsrum.
JA!

Och nu är jag ännu tröttare... och inte nog med det - flytten fortsätter om fem timmar!
Dock "bara" med c:a 3 större möbler, PUST!
Härmed inleds flytt-paus-vila-sömn...
Hej!

/Jeppe

Trötter

Ja, skulle jag välja en av de sju dvärgarna att vara just nu, skulle valet garanterat falla på Trötter...
Men nu känner jag ju inte Snövit och är för den delen inte nollkommanittio meter lång heller...
Men TRÖTT sparar jag på, DEN bygger jag vidare på... vilket ju inte riktigt behövs, eftersom den används just NU... lixom...
Trodde faktiskt jag kunde få ur mig NÅGOT här nu, men det verkar bara vara STILTJE.
Somnar bara till hela tiden.
Så; SÄNG, var är du???...
Dröm sött!...

/Jeppe - jobbar om 3:45...HUAH!!!...

FINA ALICIA :)

Jo, watchade ju tv-serien Kronjuvelerna häromdagarna.

Här trailer från FILMEN:Själva serien var ju speciell på olika vis, många fina bilder förexempel.

MEN, det mest speciella var helt klart FRAGANCIA, i vuxenskepnad, eller med andra ord ALICIA VIKANDER.
Vilken kvinna! OCH skådespelerska...
Alltså, har ju sett henne smått förut, utan att förstå... men NU vaknade Jeppe...
Älskar hennes DEPP-look, hennes sorgsna blick-uttryck-utseende (är svag för sådant... kanske ngn slags beskyddarinstinkt?...)... nästan lite GOTH över henne, vilket är VACKERT i lagom mängd.

På tal om GOTH, så tycker jag att Alicia - åtminstone när hon är som mest svart i Kronjuvelerna - påminner om en läcker blandning av Penélope Cruz och Halle Berry i GOTHIKA - där Penélope bara är så SKÖÖÖN...snacka om SVAG Jeppe!......HIMMEL vad jag älskar Penélope här......

Jo, måste oxå bara säga att Alicias röst är mycket behaglig och skön... och hon kommer nog bli något STORT!... :)
Nog med smör nu.
Nej, glömde bara; TACK Alicia, för "beröringen"!
F-n... dessa kvinnor, vad de kan åstadkomma!...

Annars då?...
Nej, räck för nu...
Har så himla mkt annat att stå i... men det är så svårt att börja när det är too much... ett glas rött till kanske, så blir det säkert fina beslut, med betoning på slut då antagligen; det SLUT...ar i soffan, med helt nedrullade ögonlock...
Till sen!

/Jeppe - inte helt väck... däremot WEAK...

TRÖTTORSAK...?

Ja, tänkte sitta här och vara lite nyttig och vettig... men vad händer...?
Jo, precis som alltför ofta, börjar ögonlocken bara tro de är på tivoli och åker fritt fall...
Är faktiskt ganska svårt att vara kreativ när ögonen bara stängs hela tiden...
Skulle bara vara sååå skönt att pladask-somna här på skrivbordet...
Tur jag inte sitter framför tv:n, ty då hade fjärrkontrollen dunsat i golvet... otaliga gånger.
Hände senast i nattas, tror jag... den bara glider ur handen...

Varför är jag så trött kan undras...?...
Har minst två varianter där...
- trött efter maten
- trött av några glas rött
Kaffet hjälper inte heller, verkar det som... inte pibbrakagorna heller...
Bara TRÖTT!!!!!!
Sov gott!

/Jeppe - skriver i sömnen...


HEJ DÅ VÅLD!

Ja, det är väl en förhoppning som heter duga.
Syftar givetvis på det eskalerande våldet i mitt kära MALMÖ...
Senaste tiden har det skett typ ett mord i veckan på öppen gata.
Må så vara om de kriminella fimpar sina likasinnade, MEN det får vara i DJUNGELN i så fall...
Inte där det finns folk som VILL leva civiliserat och i frihet.
Senaste åren har det varit rätt mycket bombdåd oxå.
Det är bara en tidsfråga innan (fler?) oskyldiga stryker med.

Kom just på att egentligen syftar jag på manifestationen MOT VÅLD som hölls på Gustav ikväll.
Jag går sällan på maifestationer, men när budskapet är så KLART och UPPENBART är det ingen tvekan - OM jag inte hade haft förhinder, vill säga...
Jaja, tog ställning mot våldet där man kunde skriva på sydsvenskan.se i.a.f. (även om det inte verkar uppdaterat där än...).
Mitt lilla budskap var:

Kan tyvärr inte gå på manifestationen, men skriva under MOT våldet är inte så svårt. Önskar att alla vi som är mot VÅLD oxå står enade i vardagen, så att man har lite backup, när man väl rycker in i ngn situation på stan. Våga ifrågasätta - våga vittna! Ett liv är VÄRT!
FÖR VÅR STAD - MALMÖ
/Jeppe
Låter det något torftigt, så skyller jag på att det var begränsat antal tecken.
Kanske skriver lite mer om detta viktiga ämne någon annan gång - har en del att säga - men bara kanske, då jag inte vill ha för mkt politik här bland sidorna...
Så för nu.
Take care out there!

/Jeppe - högersocialfeministrealist

VM-GULD(utanfrågetecken)

JAAAAAA!!!!!! =)
Bort med frågetecknet... vad skulle det vara bra för... jo, det kanske hjälpte att vara lite ödmjuk i förhoppningarna.
I.a.f. MKT BRA JOBBAT SVERIGE!
En gedigen insats rakt igenom.
Undrar ta mig katten om vi inte borde ta och skicka småkronorna till "riktiga" VM oxå.
Är nog lite mer orädda och rättfram än många av de äldre spelarna...
Nåja, STORT GRATTIS! =)

Imorgon
... senare idag skriver jag lite om fiiina ALICIA...
...och tills dess DRÖMMER jag om henne.
Och nu går jag till sängs - hög tid, vet ju inte ens vilken dag det är...
Natt!

/Jeppe - inga frågetecken här inte... drömmer redan...

VM-GULD?

Yes, men titta så ödmjuk jag är - för en gångs skull, brukar ju vara överoptimist - med frågetecknet efter...
Jo, kaffet är på och digekexen och aladdinchokon vill bli uppätna på bordet och nu ska här watchas när småkronorna fäller de ryska björnungarna, långt där borta i lönnlövens land.
Alltså, skriver kanske mer sen...

/Jeppe - überüdmjük üptimist

Inte alls saftigt, men busigt...

Ja, stormen Emil härjar fortfarande här utanför; rycker och sliter i fönster och balkongdörr och är minst sagt ganska busig.
Regnet vill inte vara sämre och piskar fönsterna riktigt rappt.
Är ganska trött på höstväder nu, känns som om det blåst och stormat i flera månader...
Ge oss lite vindstilla snö, med en tre-fyra minus - det hade varit dajligt. :)

En annan stilla tanke;
Undrar om en gammal - sådär lite torr och frasig, men ändå fuktig inuti, men inte lika saftig som den brukar när den är lite fräschare - clementin (←får mig att tänka på kvin... näe, FY Jeppe!... gå till bikten firsten thingen in the morningen!) innehåller lika många C-vitaminer som en färsk, saftig clementin?...
Tog mig nämligen en nattaclementin och jag utnyttjade henne riktigt rejält - var bara ute efter innehållet, inte alls efter utseende eller smak... jag ville enbart åt hennes C-vitaminer...

Har nämligen fått lite blåsor och liknande i tandkött och kind-insida och dessutom lite utvändigt tjafs i form av något slax munsår - framförallt munGIPEsår, som har svårt att läka, eftersom det spricker upp på nytt igen efter nästan varje öppnande - och kanske böldpest och andra otrevliga hemskheter... (så inga pussar här inte...) och DÅ, då brukar det hjälpa med C-vitamins... i.a.f. för mig... men det krävs kraftiga doser och gärna några dagar...
Och NEJ, jag visar ingen bild på eländet!
Det smittar, förstår du...

Nu ska jag ta lite lypsyl och sedan välta omkull ögonlocken.
Sov gott då!

/Jeppe - I´m just a man 

VARFÖR 1?

Go´väns, härmed invigs denna splajsans newa kategori, som kommer att berätta om mina smärre eller större misslyckanden och saker-som-balanserar-på-en-ytterst-tunn-tråd-där-ena-nedtrillnings-sidan-är-lika-med-att-bägaren-kokar-över... och annat liknande...
Here we go;

VARFÖR lyckas jag alltid öppna medicin-förpackningar på den sidan där bipacksedeln ligger?...
Och inte bara ligger ju, utan ligger vikt, sådär så man inte kommer åt innehållet riktigt...
Slår aldrig fel...
Jag funderar starkt på att uppfinna en tunn-pappers-detektor - bara att scanna av de båda sidorna ju - för att en gång för alla, resa ifrån detta dilemma... och sedan kunde jag sälja uppfinningen till läkemedelsföretagen, den kunde ju hänga med varje medicinförpackning - fast-hängandes i en liten kedja.
Tills dess borde de faktiskt markera med en liten text på den felaktiga öppningssidan;
"Vill du äta medicin och inte pappers-information - var god öppna mig på motsatt sida".
Tänk så mycket lättare livet skulle bli...

/Jeppe - öppnar hellre annat


HA ETT VACKERT 2012! :)

Trött som jag är (ovanligt ju!) ska jag bara titta in och önska en fin fortsättning på det nya 2012! :)
Hoppas allt väl!
Nu måste jag vidare... är sådär härligt jättetrött och måste bara få njuta den känslan i beden...
Kommer kanske ngn liten nyårsbild nexta gånget...
Sov nu!

/Jeppe - sleeepe

RSS 2.0