BULL, BULL, BULL & ÅTER BULL!!!!

Ursäkta mitt vidriga språk, men sådant är läget EGENTLIGEN just nu... även om jag kanske låter mer positiv... finns ju ngt som kallas att förtränga...
BULLet är mest JOBBmässigt.
Tänker väl inte dra HELA historien nu, eller aldrig HÄR tror jag... får nog ha en annan sorts blogg till det isf  (titta jag kunde låta bli punkter. . . mellan i och s och f!... har tänkt försöka skriva förkortningar utan punkter annars oxå... även om det kan bli svårt...)  eller/och så skriver jag/vi till skolverket, facket, pressen el. ngt...eller så orkar man ingetdera...
Som sagt, blir bara en kort beskrivning... orkar inte heller tänka på det för mkt...

Jo, en kollega hade medarbetarsamtal i fredax.
Chefen berättade för henne att kollegan OCH jag ska förflyttas till varsin annan förskola, pga för hög sjuk-frånvaro. Chefen ska oxå ha sagt att den tredje kollegan och jag visste om det.
Detta kallar jag för att fara med osanning, eftersom det enda jag VISSTE var att kollegan och jag skulle "splittras", dvs byta avdelning PÅ förskolan, tolkade jag det som. Så fick jag nu den trevliga helgpresenten att jag ska till ett helt nytt ställe (efter 16 år - vilket iofs både kan ses som för- och nackdelar) TACK, chefen. Bra jobbat... visst...
Blev chock och tårar och en odör av att många hundar ligger begravda ngnstans... Jag kan förstå att man kanske gör något - litet el. större - åt frånvaro... Detta känns dock inte som HUVUDORSAKEN här.
Smells like Ryssland lång väg;
Jag skönjer maktmissbruk i form av korruption och negativ särbehandling av oliktänkande som ses som obekväma och därmed måste röjas. Sanningen känns inte långt ifrån detta, iaf... 
Tro nu inte att jag är ngn djupt-rotad-vänster-nisse, som bara vill bråka om allting.
Nej, jag är bara en sådan som säger det jag tycker och tänker, även om det inte passar chefen i smaken.   
Jag gissar att sådant kan ligga bakom, eftersom min kollega är lik mig där och det är kanske alldeles för obekvämt för ledningen att ha två sådana pedagoger på samma avdelning. Detta ÄVEN om dessa två personer har team-arbetat ihop ett bra sätt, framförallt gällande trygghet, bemötande och trivsel för såväl BARN som föräldrar... Känns nu som att det inte alls är viktigt för ledningen.  
Jag menar nu inte att bortförklara någonting, det är bara det att jag/vi blivit motarbetade av chefen från första början (nov. -09) och hela affären har helt enkelt inte gått rätt till.
Har en liten röd snubbe med horn och svans, som sitter uppå min vänsteraxel och taktfast ropar "HÄMND, HÄMND, HÄMND!!!". Hela tiden. Medan gloria-figuren på min högra sida ber mig om behärskning och att vänta tills vi kommer DIT, till LÄGET, s.a.s. och då ta upp eventuella felaktigheter.
Räcker för nu.
Ska sova.

/Jeppe - besviken


PIGG n' AWAKE

YESSS!...
Janjaeee, är ju lite halvförkyld och/eller pollenallergisk och innehavare av lite andra småskavanker, men ANNARS är det - nästan - TIPTOP.
Menar, det är ju svårt att undvika att känna sig pigg då solen smilar in till beden genom sovrumsfönstret. =) =) =) TRE GLADA SOLAR(nåja) AV TRE MÖJLIGA!

Sitter och fryser lite smått, antagligen p.g.a. korsdraget - inkl. öppen balkongdörr - jag skapat för att torke-tvätten ska luftas och fräschas innan jag plockar ner den.
Det lagades ngn slags purjo-mat här igår och eftersom matdoften tydligen är så glad för lägenheten, dröjer den sig kvar a.l.a.p. och jag tar INGASOMHELST (strange word detdär) RISKER gällande kombinationen matlukt - kläder.
Vägrar TOTALT ta på mig ett plagg vid minsta tillstymmelse av matlukt! SÅN ÄR JAG.
Matens dofter tillhör MATEN itself, KÖKET och möjligtvis andedräkter upp till högst cirka en timme efter intaget - sedan är det hög tid att skölja/tvätta mun och sedan ta ett gott tuggummi, alternativt en stark lakritshalstablett, alternativt både och... sen är det bara att börja med groggen... ;)

Jaha... ja, förstår inte alls vad/hur jag skrev inatt (förra inlägget). I princip minns jag bara att jag satt och nickade tangentbord ständigt och jämt = INFÖRSKAFFA HJÄLM!...→ stackars tangentbord!...

Nu står en tallrik med A-fil  (behövs, eftersom jag känner en viss smak av grillchips, här i mig... hur var det nu med andedräkter, Jeppe!?... okej, jag är ursäktad, har ju nyligen vaknat och inte hunnit göra något åt gårdagskvällens synder - mkt chips blev det...), banan och müsli och väntar på att få bli uppäten... okej, jag ska skona själva tallriken, ju...
...skeden kanske jag äter, får se......
Höres då!

/Jeppe - pedant?baraibland...t  

GAPA STORT!

Skönt!
Äntligen färdig med tandtrådseländet och tandkrämsborstandet.
Finns det ngt tråkigare än att bara stå där och fila och riktigt strypa fingrarna med en inskärande tråd.?.
För mig är det ju inte bara att HÅLLA tråden.
Eftersom jag har nååågot trångt mellan många tänder, måste tråden spännas fast mellan fingrarna innan jag kan FILA. Detta såklart för att komma ner hela vägen mellan tänderna... och upp igen, naturligtvis...
Och JA, jag ÄR renlig. Jag tvättar alltid händerna efter tandtrådsfixet.
Nåja, målet är i.a.f. nått, vilket innebär att chipssmulor är avlägsnade och colabeläggning är borta.
För tusan!
Skulle ju skriva en massa här nu, men är så himla trött... kommer somna på studs...
Hej!

/Jeppe - för trött...FÖRTYDLIGANDE

Just.
Kastade gårdagen en blick och plötsligt kom en undrande tanke farande.
Vet folk egentligen vad en dammsugare ÄR?
KAKAN dammsugare, alltså.?.
Jaja, eftersom jag är himla sugen på att gå och lägga mig ngn timme, orkar jag inte lägga mer energi på ovanstående frågeställning än att plocka fram ett kort förtydligande.
Som kommer HÄR;


"KAK"varianten av DAMMSUGARE


Är så fiffigt att du kan använda det namnet - helt utan att flytta omkring någrasomhelst bokstäver - vare sig det är EN liten kaka du är sugen på, eller om ditt kaksug skulle skriva ner FLERA, på sin önskelista. Singular - plural, plural - singular, SAME - SAME!
Vad fatet anbeträffar, så ÄR det VITT.
Men vad vet jag, kanske kan fat göra som en del djur; skifta färg efter miljö och eftersom fatet nu var inbjudet att visa upp sig bland mina himmelsblå sidor så var det blå skimret antagligen en självklarhet... men jag är inte helt säker... och lär väl aldrig bli, eftersom t.o.m. JAG tycker det skulle vara aningen överdrivet att sitta under en starkt bländande lampa och korsförhöra ett FAT.
Nej, där går min gräns!

Och som sagt, nu ska det sovas en liten timme... eller två...
Är HELT slut som artist idag.
Skönt, regnar oxå - sover jag bättre. HA!
Oj, ögonlocken börjar trilla... HÖG TID.
Gonatten...men inte FÖR natten!

/Jeppe - drömmer dammsugare


Dammsugare och DAMMSUGARE

Såja, precis sittande, efter en halv jobbedag (+ lite övertid) och lite FIX härhemma.
Har t.ex. dammsugit och det för tredje gången på en vecka, tror jag... VAD HAR HÄNT!?
Kanske börjar vakna upp ur min dvala lite...
Jaja, eftersom mattorna i hallen är vita (nåja, LJUSA i.a.f.) och jag ibland använder mörka tub(heter det så?)strumpor (himla intressant förstår jag...) som gärna blir lite sådär fluffiga, i.a.f. på insidan, vilken jag ska skona människor från att bekanta sig närmre med här, snäll som jag är... jaha, var var vi???...
Jo; PLUS att några par av mina hemma-mjuk-byxor är lite luddiga (typ BÄÄÄHÄHÄHÄÄÄH...) och svarta ( jaja, nu tänkte du genast; "SVARTA FÅRET!", visst, tänk vad du vill, HÅNA MIG BARA!!... ;) ) och härmed har du som är snabb-geni i matematikens underbara värld, då snabbt räknat ut att jag vill summera kardemumman med följande uttalande;
Dessa mörka tuss-fluff-plagg fäller alltså sina mjuka - och ibland även på långt håll skalbaggeliknande, vilket lätt skrämmer slag på små-kryps-fobiatiker... jaja, men jag kan ju inte rädda hela världen!... - och såklart även mörka fluff-tussar, vilka då landar på golv eller ljus MATTA.
Härav alltså mitt intensiva dammsugarberoende.
Ljus matta förblir LJUS!
Hand upp, den som hängde med!?
Mina två stannar som fastklistrade vid tangentbordet...

Publiken är så nära som nästan i fullskaligt uppror och människorna står beredda med gamla tomater och rutten sill och bara väntar på att få hiva iväg sin ammunition, men ger honom en chans till att komma undan denna konkreta och fysiska konfrontation med en kanske mer abstrakt och BEHAGLIG, muntlig gottgörelse - med betoning på GOTT, skulle det visa sig senare - genom att helt enkelt bara samstämmigt, om än lite högljutt, besvära honom med denna ganska oproblematiska frågeställning;
Men Jeppe, varför TVÅ dammsugare???
Jeppe sväljer djupt och tar ett ännu djupare andetag, som avslutas helt plötsligt med följande uttalande;
En mkt enkel och KORTFATTAD explanation, hörredudu och dudu och DU!;
Kaffe ingår i nuvarande - okej lite småskaliga men ändock mkt gemytliga - lilla kafferep.
I detta rep, inkl. kaffe då, ingår även tilltugg i form av DAMMSUGARE - här menat i PLURALIS.
Och GOTT är det. MUMS!
Så!!!
Och SLUT!
Höres och hej!

/Jeppe - tycker det bara är SÅ skönt att slippa sill-lukten


Jobbekväll

Jodå, fortsätter med fotona, skam den som ger sig... någon timme här och någon där blir många bäckar små, så det ska nog gå.
Har bara 2009 kvar på ett barn och nästan rubbet(!) på nästa, sen ska de "gamla" vara undanröjda (← f´låt mina barn, det lät nog lite rufft, menar inte så, jag är SNÄLL!).
SKÖNT!

Sen ska det checkas på de "nya" barnen, vilket inte alls är mkt och ska därför easyligen plöjas igenom.
Sen är denne sene man ifatt med den delen av jobbet, i.a.f....
Hörde du min suck av LÄTTNAD, oh ärade läsare?
Nej, tänkte väl det, eftersom jag inte dragit den än, eftersom (igen) jag inte ska ropa HEJ förrän de där små bäckarna verkligen blivit den stora ån.
Men på G, som sagt! Har jag sagt det nu... några ggr!? Inte grr, alltså - ggr! Är väl ingen varg heller... inte ens stor och stygg. Kanske lite halvstor och sny ...skygg... nädå, bara ibland...eller, öh...
Kaffepaus in diesen schrieben und zurück nach die fotografien, siehen Sie... verstehen???...

GENAU!
Etwas so, nu är mjölken oxå drucken och 2009 på det "första barnet" är KLAAAR!
Alltså bara ett barn KVAAAR!...
Tack för det, TELEVERKET!...hahaha, minns du den, MAGIC-FINGER-REKLAMEN??? Nostalgi på HÖG nivå...
I.a.f. är det nu REJÄL tid att gå och sova... måste försöka skärpa mig!
Godnatt!

/Jeppe - says; - Nänä, verstehen Sie nicht!?... det var inte dålig tyska, det var HOLLFLAMNDSKA! Jodå... SOV NU!


Jobb-fast-hemma

God natt! :)
Fattar inte riktigt vad jag ska PÅ kaffet för, när jag måste försöka sova om en timme, senast.?.
Okej har druckit ett tag nu, men koppen är still going strong, s.a.s.... jobbas upp och ner, som vore den en HISS...

Nej tyvärr, nej tyvärr, jag tänker inte skriva ngt roligt just nu här...
Tar bara en paus i hemarbetet, som fortfarande går ut på FOTON till jobb.
Precis som med allt annat, är jag lite sent på det - fotot som just nu ligger överst i högen här, innehar följande text; Pepparkaksbak, 2008-11-24, vilket ju ÄR ett tag sedan...

Jaja, synd att jag inte visar fotona här, de är ganska SÖTA, "mina" barn.
Blir nästan lite tårad när jag ser de barnen som slutat, på bilderna... gamla goda tider... och VETTIGA lokaler, i.a.f. jämfört med de vi har nu... inte så smart att ha ETT (f.d. klass-) rum till EN förskoleavdelning.
Fattar inte hur det tänks i ledningen faktiskt... och DE ställer krav på OSS, men var är kraven på dem!???
Brukar alltså opponera mig mot chefer om det behövs, det är inte så jag menar...
Tycker faktiskt Skolverket eller ngt skulle gå in och säga ifrån angående sådana usla lokaler, som vi har...
Oj, var inte meningen... härmed SLUTKLAGAT.
Nej, slut paus - åter arbete.
Och sedan RIKTIG god natt!

/Jeppe - the OUTWRITER

Kaffetime

Ja, nu ska det PIGGNAS ännu mer.
Såg dock bara att;TOM!
SLUT!
Helt alldeles INGENTING... kvar.
BORTA är de, KEXEN...
WHHHYYYYYYYYY??????Men det är nog rätt lugnt ändå... tror det finns dige ngnstans.
Tyvärr vet jag inte varför jag är så beroende av tilltugg till kaffet.?.

Okej, hinner inte skriva ngt vidare briljant nu heller...
Måste nämligen jobba lite (mkt!).
Jobb jobb, alltså. Till FÖRSKOLAN.
Ska trycka ut X antal foton på barnen, som måste vara färdiga i veckan.
Ja, ska inte bara skriva ut, måste leta och SORTERA oxå.
Så behövs verkligen FULL kanna.
Hej!

/Jeppe - SUNDAYWORKER
GOD SÖNDAG! =)

Yes, pigg och vaken...
Hungrig?
Då blir det frukost;Vaniljyoghurt med müsli naturell och skivad banan
BRA & GOTT!!

 

Ja, tänk vad nyttig man kan vara en söndag...
Hörs senare då.
Nu ska det ätas...

/Jeppe - söndaxpigg (vet ju att kaffe nalkas till efterrätt...)


Ligger man efter, ligger man ALLTID efter!!!

Jo, tyvärr är det så... :S
Och jag VET, jag har två Så-ska-det-låta-program att ta en närmare titt på... har halvsett båda två, men DET blir det ju inget vettigt skrivet om.
Jaja, den som WATCHAT minns säkert ändå och det är lixom inte ALLTID aktualiteten som är det VIKTIGASTE, även om jag vet att det KAN vara kul om man är någotsånär i TID.
Jag menar att det finns andra mål oxå, vilka ibland kan vara mkt DJUUUPA och eftersom det bara är MORGON för MIG, så har jag inte intagit ngt glas rött, vilket betyder att jag inte är i DJUP-TÄNKANDE-TILLSTÅND... och för dig under 18, menar jag SAFT!

Nänä, jag vet, det mesta blev kanske lite överdrivet här och för den delen har jag inte något drickbart i nämnda kategori HEMMA ens... så inget att snacka om... och vem vet, eftersom jag är NATT-människa nalkas det kanske DJUP-PSYKOLOGI när småtimmarna inträder...

NU - frukost och KAFFE, men först lite tvätt-vik... det var nog DIT rubriken syftade egentligen, tror jag, men minns inte nu...
HUR står det till med närminnet, Jeppe!?
Jaja, skriver senare om det var ngt annat jag tänkte syfta till...
Ha en najsig lördag! =)

/Jeppe - BEHÖVER inte dricka för att ha roli ... MINNESLUCKOR... huah...

VAKEN nu =)

Hej i natten!

Jag är helt NYKTER (såvida de inte har kommit fram till att alkohol är en ingrediens i KAFFE...).
Varför vill jag nu framhäva ovanstående påstående?
Jo, för att det är helg och det betyder väl att nu vid den här tiden, börjar det droppa hem en massa människor som varit ute och festat och som därmed i c:a 83%  (helt skogsvild gissning)  av fallen innehar en eller annan drink innanför västen/blusen... och därmed är åtminstone lite salongs...
Och JEPPE, hur många av DEM tror du tittar in HÄR!??? HALLÅ, vakna ur DRÖMMEN! 
Okej, även om ingen ovan beskriven människa skulle läsa dessa bokstäver nu, så är jag fortfarande helt nykter och VAKEN... det kan ingen ta ifrån mig.

Och just VAKEN  (börjar låta som P. Settman när han läser följdfrågorna i Så ska det låta...)  är något jag absolut INTE var i nattas, då jag skrev FÖRRA inlägget.
Tror minsann snarare det var TVÄRTOM, känns som om jag SOV mig igenom hela skrivandet... har dock läst igenom det nu och det blev faktiskt riktigt hyfsat skrivet om man betänker att det är skrivet av en deep-sleep-Jeep... Men fattar faktiskt inte HUR jag skrev överhuvudtaget.
Nåja, minns att jag VAKNADE till - ibland i.a.f. - då mitt överhuvud föll PLADASK i tangentbordet.

Lång tid
tog det att skriva, märkte jag när jag kastade uret ett öga, på väg till beden.
OCH jag fick absolut inte de 5 timmarna jag tror jag skrev om  (nu pratar jag sova SÄNG, d.v.s. ej inkluderat sova STOL), utan sömnen landade på c:a tre små korta... så gissa om jag däckade några timmar idag efter jobbet!?...
Var faktiskt längesedan jag sov efter jobb, men det var en mkt behaglig upplevelse.
Bara ett sista slut-tjat om denna otroliga och något övernaturliga bedrift;
Om de får för sig att införa Nobels litteraturpris för sovande författare, då ställer jag mig först i kön och bokar bordsplats mellan Victoria och Madeleine.
Sådär, ses kanske 10:e december då!?...

Nattedax, inbillar jag mig.
Dröm sött!

/Jeppe - inget snack, håller mig till SÄNGEN inatt

BAD, BAD GIRL!

NEJ, det ÄR inte kaffe...
Det är inte ens en mugg.
Det är ett GLAS.
Med A-FIL i.
Kan verka känsligt och kanske lite fegt, t.o.m., men eftersom jag försöker sköta både sömn och jobb, så ÄR det faktiskt FÖR SENT för kaffe just nu.
Egentligen borde jag lägga mig på studs NU, men gissar att jag fått en släng skivabstinens...

Jo just, A-fil är bra för magen. Åtminstone MIN.
Jag dricker faktiskt MYCKET filmjölk och kanske oxå DÄRFÖR jag tål så mkt kaffe. Men inte nu, för snart ska det sleepas i minst 5 h´s... Måste faktiskt ta och skärpa till sömnen nexta wecka... Jag SKULLE JU försöka lägga mig elva, så det då blir senast tolv, inkl. alla småsaker som jag brukar komma på i sista stund, att göra... Denna vecka har det nog blivit 4-5 / natt, vilket ÄR för lite.
Det positiva med att lägga mig sent, just nu i tiden i.a.f., är att när jag väl går till beds så är det bara PANG TJOFF - WAY OFF... hinner bara räkna första fåret, om ens det...
Jaja, tur det bara är FÅR man räknar, hade varit BAD LUCK om det varit fruntimmer... i.o.f.s., då hade man kanske fått kvinnovarelser på besök i DRÖMMEN, istället... nu dröms det bara om en massa BÄÄÄHÄHÄHÄHHHRÄHÄHÄHÄKANDE... ;)
Usch vad ögonlocken börjar VÄGA ordentligt nu...

Okej, vem är BAD?
Jo, just det... den HÄXAN!
Nej, häxan blev fel, eftersom jag är lite småglad för häxor... det blev en förolämpning mot häxorna ju...
Säg såhär istället; Ta en ENGELSK häxa och byt ut W:et mot ett "B", så börjar vi närma oss...
Okej, jag har inte för vana att kalla folk för otrevliga ord och tänker inte göra så heller, men den här grejen var så smutsig att hon är värd det och jag skulle kunna kalla henne för fuskare, mellan två ansikten oxå.

Till saken då;
Jo, "Halvåtta hos mig".
Den siste deltagaren hade fått rätt bra betyg av två av de andra och återstod gjorde bara en kvinna som hade suttit och berömt MATEN hela kvällen. Mannen/kocken ifråga hade behövt en sjua för att kamma hem segerns sötma + 15 lock...
Då visar FUBBICKEN upp en 4:a!!! O.M.G.!!!!!!
MED motiveringen att HON SJÄLV ville vinna. Hur j-a blåst får man vara!?

VISST, jag är själv tävlingsmänniska och tycker man ska göra (i princip) ALLT för att vinna. Men det måste finnas GRÄNSER.
Man måste ju se till VAD det är för TYP av tävling oxå.
Här går ju hela programmet/tävlingen egentligen ut på deltagarnas ärlighet gentemot varandra, eftersom det är de själva som är poängsättare.
Som det blev här, borde man satt in ett par opartiska domare istället.
Nej, här kom vi ner på sandlådenivå och tänk om allihop skulle satt poäng utifrån att de själva skulle vinna, då hade alla givit alla NOLL POÄNG. SUCCEEE!...
Jag fattar åtminstone inte hur hon är funtad.
Tycker nästan TV 4 borde gå in och ge 15.000 till torsdagens "kock", nu när man har facit.
Märkväl, detta var en repris, tror jag, om du nu skulle känna igen exemplet.

Nu är jag FÖR TRÖTT...
Sov gott!!

/Jeppe - too tired to go to bed


Vårtecken och INGEN träningsvärk

Just så!
Var ju i Pappas trädgård i lördax igen.
Minns jag det hela rätt så var jag lite småmör i kroppen i söndax, men ingen träningsvärk alls igår och om möjligt ännu mindre idag. Börjar nog katten bli vältränad, där bland trädtopparna.

Vänta, ska bara sätta på det NÖDVÄNDIGA kaffet...
Så, maskinen är igång.
Väl ute i köket passade snabba fingrar på att roffa åt sig några Domacica, som tjuvstart på fikat...                


STÄNGD


MUMS

Kroatiska chokladkex
Ganska behagliga och passar mumsigt till kaffetSå, nu lär kaffet vara färdigt. Vänta!...
Mmm, smakar perfekt och välbehövligt.
Första koppen idag faktiskt, hann inte på jobbet, barnen var för beroende av mig, så mitt beroende fick komma i andra hand... eller inte alls överhuvudtaget, blev det ju...

Jo, i trädgården var vi ju...
I lördax var det MKT steg-klättrande.
Skulle komma åt rätt så höga toppar att antingen "knipsa" (grensaxen) av eller såga. Vilket som än passade, var det besvärligt eftersom balansen var ganska svårhanterlig där på stegen och ibland även i själva trädet.
Lite diffusa signaler till min överbelastade hjärna, att arbeta hastigt och starkt med överkroppen medan de nedre regionerna skulle hålla en mer lättfotad och parerande profil.

Jo, sen var det ju bra oxå, om jag räknade ut åt vilket håll - de oftast tjocka och tunga -grenarna tänkte falla åt, så att de inte bara sådär vips, skulle råka däcka den man som precis befriat dem från år av fångenskap i ett förstenat gammalt träd.
Ja, ibland fick jag liksom trycka undan grenen, bort från mig, medan jag sågade den sista biten och det blev ju ännu ett kraftödslande moment.
Nu, när jag ändå är igång... en svår grej var oxå att forsla grenarna neråt.
För det första är själva grenen YVIG, med fullt med andra små bi-grenar på sig och för det andra är trädet än mer YVIGT, med täta grenar i kronan... Vad göra, kämpa på var det enda som gällde. 
Nåja, balansen hölls, trots att jag till råga på allt är höjdrädd...
Jaja, man ska jobba på sina svårigheter.

Annars grävde jag lite hål till växter som skulle planteras oxå.
Försökte verkligen hitta en skatt eller något annat forntidiskt, men det enda jag hittade var ngn liten flintasten, som inte liknade ngt speciellt... så gick det med den skattjakten.
 
Jahopp, vårtecken?
Blir för långrandigt om jag börjar beskriva det jag egentligen ville förtälja...
Får ta det en annan gång och nu istället bara avslöja det lilla vårtecknet, att jag cyklade utan jacka från jobb idag. HURRA!...

Just NU får det räcka!
Ha en trevlig dag, då! =)

/Jeppe - VADDÅ LÄTTFOTAD!???...


Snart jobbedax...

Alltså, två himla ovanliga känslor såhär på en gång...
För det första är det ju inte sååå jättevanligt att jag skriver såhär tidigt.
För det andra ska jag arbeta e.m. idag.
Arbetar ju halvtid just nu och förut har det blivit f.m. men måndagar passar e.m. bättre för verksamheten. Ska alltså strax iväg, därav det faktum att kaffe häves för fulla muggar just nu (mellan tangentnedslagen).
Trevligt att vårsolen gör sitt för att supporta mig på (cykel)vägen till jobb. =)
Jaha, tror inte jag vågar skriva så mkt mer nu eftersom jag känner MIG och jag känner mitt förhållande - snarare oförhållande, kanske - till tiden och i just TID vill jag vara till jobbet, så tills nexte time, HEJHEJ!!

/Jeppe - stressad... hinner inte skriva ngt här...

Så ska det GÅS, I TRASIGA SKOR I MEMPHIS; SARAH DAWN FINER

Bättre sent än aldrig - en devis som alltid håller (mig kär)...
Härmed är det dax för intryck och uttyck från förra veckan(!).

Så ska det låta 2/4; RICKARD O. & LOTTA E. - SARAH D. F. & PATRIK L.

Det mest FOLK-KÄRA gänget denna säsong, kan tyckas. Och ett jämnt och behagligt program, utan vare sig lågvattenmärken eller riktiga tip-toppar.

Måste erkänna en sak; när jag hörde att Patrik Lundström var en av de tre brighta frillorna i gruppen Blond, som vann Melodifesten 1997, så fick jag mkt förutfattade meningar.
Detta eftersom jag inte alls catchade ngt tycke vare sig för "BARA HON ÄLSKAR MIG" eller BLOND.
DESSUTOM var jag på den tiden mkt känslig för "låtstölder"/kopior.
Märkte direkt - och tycker det är konstigt att jag aldrig hört ngn annan kommentera det - att delar av låten hade jag hört, framförallt i "MITT I ETT ÄVENTYR" - CAROLA och oxå i ngn gammal GES-dänga + att de dessutom påminde om en usel kopia av GES-gänget... och för dig som är något/några kryddmått yngre än vad jag är, kan jag påpeka att GES, det är/var; Anders GLENMARK, Thomas "Orup" ERIKSSON, Niklas STRÖMSTEDT.

Härmed minns jag bara sådär helt mkt PLÖTSLIGT POFFFFF bara, att jag watchat Orup LIVE två ggr.
Gamla goda folkparks-konserter, i Malmö (åffkååås!) och Åhus (hur jag nu hamnade DÄR, då!???...jaja, var man ung så var man...).
Jaja, varit i Båstad och sett TRANCE DANCE oxå, men det är en annan och LÅÅÅNG historia...

Var var vi nu... Jo, därför tänkte jag bara sådär; "Åhhh nej!", eller ngt.
MEN Patrik Lundström verkar ju vara värsta ROCK-killen.
MKT bra jobbat, Patrik och till undertecknad; HALLÅ, TJI FICK DU, säg nu förlåt, Jeppe! Okej, FÖRLÅT!
Men jag står för vad jag tyckte DÅ (-97).

Nåväl, dax för:


DAGENS BÄSTA:

Är givetvis SARAH & Patrik.
Kunde valt "SOMLIGA GÅR I TRASIGA SKOR" - BRA och är FINT när DUKTIGA sångerskor sjunger på SVENSKA (för en gångs skull)! =) - men det blev "WALKING IN MEMPHIS" istället.
Motivering får väl bli Sarahs SHOW, där.

Ja, det blev kort och gott och eftersom jag inte hittade ngn inspelning, så är det bara att gå in och titta på svt.se, om ngn skulle vara intresserad av att kolla in Patriks rockar-röst och Sarahs vackra-röst... och givetvis menar jag LYSSNA in, oxå om ngn nu inte ville förstå mig riktigt...
Tackar Sarah, för din vackra stämma! =)


Måste oxå ge ett BONUS-TACK till Sarah för hennes ÖDMJUKHET!
Kan tyckas vara en småsak, men tror inte det är så självklart för alla. I slutet av programmet, när segern stod klar, gav hon iväg en låt till Rickard och Lotta. De hade väl inte sjungit på ett tag, så det behövdes för programmets skull oxå.
VAKET och SNÄLLT, Sarah! =)
Sådant gillas HÄR. TACK!
Givetvis ska man kämpa för SEGER, men som sagt, racet var OVER!
Dax för tabell;

1. COOKIES N BEANS - m.fl.
2. SARAH D. F. - m.fl.
3. LINA HEDLUND - m.fl.

Petra, Pernilla och de andra kommer så snabbt jag hinner... har inte ens hunnit watcha det än...
Så, nu är det hög tid för tand-skrubbning.
Godnatt!

/Jeppe - trött

...och GLAD PÅSK, förresten!... =)

Så här på sista påskadagen -10, måste jag bara hoppas att du har haft en GLAD PÅSK!
Trist att vilodagarna är slut nu bara, även för mig, YES, börjar på halvtid imorgon... Kommer att bli en helt ringrostig känsla.
Ska dock bli kul att träffa de små busbarnen igen.
Får se om de känner igen mig... eller om de blir helt hispiga och skrämda... HUAH!...
Nä, känner jag dem rätt så blir det stora kramen, från de flesta i.a.f....
Annars tror jag mig veta  (mysko talessätt!)  att det är lite bull på jobb... har snackat med en kollega och vet ju lite själv...
Men, bara att bita ihop tills man blir rik eller kanske dax att söka nytt jobb till och med...
Jaja, nu ska vi inte fördjupa oss för mkt i sådant... framtiden får utvisa och imorgon bara TRIVS jag! =)... visst...

Nej, tror jag måste ha lite godis;


 

Ja, slurp... det var gott, men de godaste - salta grodor och sura nappar - är helt slut nu...

NÄHA!!!
Fick PRECIS NU en STOR påse bonus-påsk-godis... med GISSA!... Jo, SALTA GRODOR och SURA NAPPAR!...
När man pratar (skriver) om trollen... så blir det TROLLERI, tydligen... strange...
Som sagt var det en STOR påse, vill inte visa den på bild, eftersom den är pinsamt stor.
Blir till att röra sig MYCKET, de kommande dagarna...
Så, nu väntar snart lite käk... MUMS!

/Jeppe - påskagubben
Lite smålurig och småberusad(?) påskgubbe från i fredaxnatt


Vårtecken och träningsvärk

Hejhejheeej!!!

Åter här... varit lite slö nu några dagar.
Kaffet är snart på ingång, ska bara låta clementinerna jag slukade nyss, verka lite så
c-vitaminerna hinner sprida sig ut i kroppens alla delar och vrår - som bara är sååå
c-vitamintörstiga, eftersom jag inte varit världens nyttigaste människa senaste tiden.
Hoppas clementinerna innehåller c-vitamin fast de var lite gamla och torra och så svårskalade att jag nästan var på väg att hämta både rivjärn och osthyvel.
Jaja, smakade rätt gott i.a.f. och om man jämför med hur torra och fnöskiga de såg ut på utsidan, så smakade de JÄTTEGOTT.
Nog om clementiner och vitaminer.

Har TRÄNINGSVÄRK idag och igår-men-mer-idag och imorgon-antagligen-oxå.
Brukar  (hmmm... brukar och brukar, det var rätt längesen jag ansträngde denna kropp alltför mkt... har tyvärr lite ryggbesvär... som jag härmed skyller på...)  alltid (hmmm... ALLTID?!?...)  få den största delen av träningsvärken andra och/eller tredje dagen efter.
 
Jo, var i Pappas trädgård i lördax och ARBETADE. Likt en mkt flitig oxe till och med.
Klättrade i träd som om jag var ung på nytt, okej, använde mest stege kanske, men i.a.f., sågade ner stora, tunga grenar - och snackade goja med fåglarna lite - högt upp i trädtopparna (NÅJA...).
 
Sen var det bara att använda den tunga grensaxen och klippa upp de nedsågade grenarna.
Kände mig katten som en riktig BRANDMAN  (tänk bultsax)  - även om mina fysiska begåvningar kanske ligger en liten, liten bit bakom brandmannens... en liten, liten...
Men, det var faktiskt himla fysiskt krävande att klippa av - de ibland tjocka och mkt sega - grenarna, inte bara i markhöjd utan även i midjehöjd och ÄVEN uppe i luften, ibland så högt att t.o.m. tårna fick anstränga sig och tänk dig själv att sikta in den tunga saxen på grenar far away och lyckas med klipprörelsen samtidigt som balansen håller på att tappas (NÄE, inte mat! Tappas, alltså...).
Jaja, räfsa grenar, löv och annat grejs samt lyfta - och sätta tillbaka - stenar/plattor och söka upp, frigöra och klippa av rötter, ingick oxå i min ENORMT FYSISKA lördaxupplevelse.

Så, här sitter jag, med min något sargade och svårrörliga kropp och väntar på kaffet.
Vid närmare eftertanke ska jag nog gå och hämta kaffe NU.
Märkte du några vårtecken?
Jag gjorde. Och ett mkt fysiskt ansträngande sådant, nämligen TRÄDGÅRDSARBETE.
DET är väl vårtecken om något!?...
Men egentligen tänkte jag berätta om ett annat vårtecken... men det gör jag senare ngngång...
Tänk, så många ord för några clementiner, en kopp kaffe och lite träningsvärk!...
HEJ!

/Jeppe - amatörbrandman, inkl. bred stil på AMATÖR...och MED VERSALER, breeeda dessutom... öh?...

RSS 2.0